Pogosta vprašanja

Otroške stekleničke Dr. Brown’s se tako po videzu kot delovanju razlikujejo od drugih otroških stekleničk. Spodaj so odgovori na najbolj pogosta vprašanja, ki jih imajo novopečene mame in očetje. Če imate še kakšno vprašanje, ne oklevajte in nas pokličite na (01) 500-51-94 ali nam pišite na info@drbrowns.si.

PREDNOSTI STEKLENIČK DR. BROWN’S

Ali otroška steklenička Dr. Brown’s resnično deluje?
Da. Otroška steklenička Dr. Brown’s ima patentiran notranji prezračevalni sistem, ki ga nima nobena druga steklenička. Naša steklenička je popolnoma prezračena, zato se pri hranjenju ne ustvarja vakuum. To imenujemo tok pozitivnega pritiska, ki je najbolj podoben dojenju, kar omogoča otrokom, da se hranijo v svojem tempu. Ko se otrok hrani, se iz obroča cuclja (ne iz silikonskega cuclja) odvaja zrak skozi prezračevalni sistem na zadnjo stran stekleničke. Zrak zaobide mleko, zato ne pride do oksidacije hranil. Nedavna univerzitetna študija je potrdila, da naše stekleničke Dr. Brown’s pomagajo ohranjati raven hranil, kot so vitamini C, A in E.

Zakaj je dobro preprečiti nastajanje vakuuma v steklenički?
Pri tradicionalnih otroških stekleničkah se pojavljata dva problema: zrak in vakuum. Zrak, ki ga vsesavajo dojenčki, lahko povzroči neudobje, nespečnost ponoči, vetrove, bruhanje, trebušne krče in druge simptome, povezane s koliko. Vakuum v steklenički lahko potiska zrak do otrokovega srednjega ušesa in spodbuja iztekanje tekočine vanj. Pri tradicionalnih neprezračene stekleničkah med hranjenjem nastaja vedno več vakuuma, saj mora dojenček vse močneje sesati, da lahko vsrka tekočino. Tako morajo dojenčki med hranjenjem pritisniti ustnice k cuclju, vendar začnejo zaradi naraščajočega vakuuma skozi zrahljani obroč cuclja vsrkavati zrak. Zrak vstopi v stekleničko skozi prezračevalnik v cuclju in se pomeša z mlekom.

Ali je v otroški steklenički Dr. Brown’s slamica?
Ne, to ni slamica. To je zbiralna cev, ki je sestavni del prezračevalnega sistema, ki odvaja zrak nad tekočino, s čimer preprečuje mešanje zraka z mlekom.

UPORABA IN ČIŠČENJE

Ali je potrebno na steklenički Dr. Brown’s uporabljati izključno cuclje Dr. Brown’s?
Otroška steklenička Dr. Brown’s je popolnoma prezračena, zato potrebuje unikaten cucelj. V drugih stekleničkah se nabira vakuum, ki onemogoča tok tekočine. Zaradi vakuuma imajo cuclji na teh stekleničkah zelo veliko odprtino. Uporaba teh cucljev na otroški steklenički Dr. Brown’s lahko povzroči veliko prehitro hranjenje vašega otroka, zato ga lahko začne dušiti.

Kdaj naj zamenjam cucelj z naslednjo stopnjo cuclja Dr. Brown’s?
Dr. Browns’s to težavo olajša s serijo cucljev za stekleničke, ki so narejeni tako, da ustrezajo starosti in prehranjevalnim navadam vašega otroka. Serija vključuje naslednje cuclje:

Preemie Flow: Za hranjenje nedonošenčkov.
Level One: Za hranjenje novorojenčkov.
Level Two: Za hranjenje dojenčkov starejših od 3 mesecev.
Level Three: Za hranjenje dojenčkov starejših od 6 mesecev.
Level Four: Za agresivnejše jedce.
Y-Cut: Hitrejši tok za gostejše tekočine

Vsi ti cuclji se med seboj razlikujejo po velikosti in obliki. Od cuclja Preemie Flow, ki omejuje tok tekočine do majhnih ustec, do cuclja Y-Cut, ki ima odprtino v obliki črke Y in omogoča večji tok mleka, boste zagotovo našli cucelj, ki bo popolnoma ustrezal potrebam vašega otroka.

Ob tem je potrebno ohraniti v mislih, da zgornja tabela cucljev, služi zgolj kot splošni orientir za izbiro cuclja in ne kot končna rešitev. Pomembno je, da pozorno spremljate prehranjevalne navade vašega malčka. Na primer, če se zdi da vaš 3 mesečni otrok ne dobi dovolj hrane iz stekleničke. je morda napočil čas, da otrok napreduje od cuclja Level One na cucelj Level Two. Vsekakor prilagajajte izbiro cuclja načinu hranjenja vašega otroka, ne glede na starost.

Ali lahko uporabljam cuclje Dr. Brown’s na stekleničkah drugih blagovnih znamk?
Cuclji Dr. Brown’s so najvišje kakovosti, vendar so posebno zasnovani za otroške stekleničke Dr. Brown’s, zato se jih ne bi smelo uporabljati na drugih stekleničkah. Cucelj Dr. Brown’s nima vakuumsko pogojenega prezračevalnika kot cuclji drugih stekleničk. Če se cucelj Dr. Brown’s uporablja na neprezračeni steklenički, ima otrok lahko težave pri hranjenju.

Ali se steklenička Dr. Brown’s lahko uporablja brez prezračevalnega sistema?
Prezračevalnik je bistveni del sistema Dr. Brown’s. Namenjen je preprečevanju nastajanja vakuuma, ki nastaja pri stekleničkah drugih blagovnih znamk, ter zagotavljanju hranjenja s pozitivnim pritiskom.

Ali se steklenička lahko uporablja za gretje mlečnega nadomestka v mikrovalovni pečici?
Za gretje stekleničke ne priporočamo uporabe mikrovalovne pečice, saj mikrovalovne pečice mleko segrevajo neenakomerno in ustvarjajo točke kjer je mleko pregreto.

Ali je za pomivanje stekleničke Dr. Brown’s in njenih komponent varno uporabljati pomivalni stroj?
Da, priporočamo, da jih naložite na zgornjo polico vašega pomivalnega stroja.

Ali lahko steriliziram stekleničko Dr. Brown’s?
Da, lahko jo date v sterilizator ali jo prevrite v vodi. Pri tem se natančno držite navodil, ki so priložene vaši steklenički Dr. Brown’s.

Ali steklenička pušča?
Ker je otroška steklenička Dr. Brown’s popolnoma prezračena omogoča tok pozitivnega pritiska, ki omogoča hranjenje podobno dojenju. To je bistveno za dojenčka saj se lahko hrani ne da bi moral sesati proti vakuumu. Pod določenimi pogoji lahko mleko izstopi skozi prezračevalni sistem. Na primer, če je tekočina pregreta lahko razširjajoči zrak v steklenički potisne tekočino skozi prezračevalni sistem in povzroči puščanje. Prav tako lahko, če stekleničko pretresemo, da bi premešali mlečni nadomestek, česar ne priporočamo, tekočina vstopi v prezračevalni sistem.

Ko tekočina vstopi v prezračevalni sistem, lahko občasno pušča okrog obroča cuclja. To se lahko zgodi na tri različne načine:

  1. Če segrejete stekleničko z čvrsto nameščenim obročem cuclja, bo tekočina prisiljena vstopiti v prezračevalnik, ko se razteza. Da bi to preprečili pregrejte stekleničko brez obroča cuclja ali zrahljajte obroč cuclja za pol obrata in s tem izenačite pritisk. Nato ga pred hranjenjem ponovno zategnite.
  2. Če uporabljate mlečni nadomestek in ga mešate z tresenjem stekleničke, tekočina lahko vstopi v prezračevalnik. Temu se lahko izognete tako, da mlečni nadomestek zmešate z žlico in ne s tresenjem.
  3. Če pregrejete tekočino v steklenički, se bodo dvignili hlapi in se kondenzirali v prezračevalniku. Da bi to preprečili, se izogibajte segrevanju stekleničke nad telesno temperaturo.

O NAŠIH MATERIALIH

Iz česa so izdelane vaše stekleničke?
Stekleničke Dr. Brown’s so izdelane iz polipropilenske plastike brez BPA ali borosilikatnega stekla brez BPA. Vse komponente stekleničke Dr. Brown’s, vključno z prezračevalnim vstavkom, prezračevalnim zbiralnikom, premičnim diskom, obročem cuclja in pokrovčkom, so ravno tako iz polipropilena brez BPA. Naši cuclji so izdelani iz medicinskega silikona.

Kje so izdelane vaše stekleničke?
Večina stekleničk Dr. Brown’s je izdelanih in pakiranih v ZDA. Naši silikonski cuclji so izdelani v Nemčiji. Nekateri naši izdelki so izdelani na Kitajskem. Na vsaki embalaži Dr. Brown’s je jasno navedeno, kje je bil izdelek narejen. Pri Dr. Brown’s jemljemo zavezanost kakovosti skrajno resno, zato strogo testiramo in kontroliramo kakovost naših izdelkov. Njihova kakovost presega standarde, ki veljajo v ZDA.