Splošni pogoji

Spletno stran in spletno trgovino DrBrowns.si upravlja podjetje Furnitura d.o.o, v nadaljevanju ponudnik oz. upravitelj. Splošni pogoji spletne strani DrBrowns.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene splošne pogoje. Z uporabo spletne strani www.DrBrowns.si izrazite svoje strinjanje z navedenimi splošnimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine DrBrowns.si. Upravitelj spletnega strani DrBrowns.si Furnitura d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev spletne strani DrBrowns.si kadarkoli. O spremembah splošnih pogojev poslovanja bojo uporabniki obveščeni na spletnih straneh DrBrowns.si.
Z registracijo oz. izvršitvijo nakupa v spletni trgovini DrBrowns.si vsak obiskovalec spletne strani DrBrowns.si postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. Splošni pogoji obravnavajo delovanje spletne strani in spletne trgovine DrBrowns.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Kupec

Kupci v spletni trgovini DrBrowns.si so lahko fizične in pravne osebe. Fizične osebe pri nakupu dodatno varuje Zakon o varstvu potrošnikov. Uporabniki jamčijo za skladnost podatkov podanih v procesu nakupa. Družba si v primeru kupčevih napak, zlorab ali kršitev pridržuje pravico do uveljavljanja zahtevkov za nastalo škodo.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

POTEK NAKUPA

1. Oddaja naročila Nakupovanje v spletni trgovini Dr. Brown’s je zelo preprosto. Kupec izbere želen izdelek s klikom na gumb Dodaj v košarico. Košarico si lahko ogledate s klikom na gumb Košarica ali Oglej si košarico. Na strani Košarica lahko s spremembo števila v polju Količina ponovno spreminjate število kosov posameznega izdelka, ki bi ga radi naročili(informacije v Košarici se osvežijo s klikom na gumb Posodobi). V kolikor želi kupec zaključiti z nakupom mora klikniti na gumb Nadaljuj na blagajno. To dejanje kupca preseli na stran Blagajna, kjer vnese vse podatke potrebne za nakup in izbere način plačila ter način dostave. Nakup lahko kupec zaključi s klikom na gumb Oddaj naročilo.

2. Naročilo sprejeto Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo Naročilo sprejeto v katerem so navedene vse podrobnosti naročila. Če ste se odločili za Plačilo z bančnim nakazilom, boste v emailu prejeli tudi vse potrebne podatke za izvedbo nakazila. Naročilo bo odposlano oz. nared za osebni prevzem v roku 1 delovnega dne od prejetja naročila oz. v primeru plačila z bančnim nakazilom po zaznavi plačila. Kupcu so na strani Sledenje naročila vselej dostopni podatki o statusu in vsebini njegovega naročila.

3. Naročilo potrjeno  Ko bo blago odposlano oz. nared za osebni prevezem kupec prejme email sporočilo Naročilo potrjeno z vsemi informacijami o dostavi oz. osebnem prevezemu. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

PLAČILO

Način plačila

Trenutno spletna trgovina DrBrowns.si omogoča naslednje oblike plačevanja:

 • Plačilo z bančnim nakazilom na transakcijski račun upravitelja spletne trgovine DrBrowns.si, podjetja Furnitura d.o.o., SI56 1010 0005 3016 897 pri Banka Koper d.d.. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila, predračuna ali ponudbe. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem in si tako zagotovite hitrejšo izvedbo naročila.
 • Plačilo z gotovino po povzetju oz. ob osebnem prevzemu.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub naporom, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru neažurirane cene ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je nepreklicno sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cena je redna maloprodajna cena izdelka. Akcijska cena je cena, ki velja v času posebne akcijske ponudbe.

DOSTAVA in DOBAVNI ROKI

Trudimo se, da so izdelki naročeni v spletni trgovini DrBrowns.si dobavljeni v najkrajšem možnem času. Za dostavo naročenega blaga skrbita naša pogodbena partnerja GLS in Pošta Slovenije.

Stroški dostave

Strošek dostave je enoten za celotno Slovenijo in znaša 3,6 EUR(z DDV). Ob naročilu večih izdelkov hkrati se strošek dostave zaračuna samo enkrat.

Dobavni roki

Vsi izdelki, ki jih je mogoče naročiti v spletni trgovini DrBrowns.si so praviloma na zalogi. To pomeni, da naročila oddana med delavniki do 13:00 običajno odpremimo še isti dan. O tem, da je vaše naročilo odposlano oz. nared za osebni prevzem, vas bomo obvestili elektronskem sporočilu Naročilo potrjeno.

Naslov za dostavo

Spletna trgovina DrBrowns.si vam omogoča da so vam naročeni izdelki dostavljeni na naslov, ki ni identičen vašemu domačemu naslovu. Tako vam lahko naročeno blago dostavimo npr. na vikend ali v službo. Naslov dostave določite na Blagajni kjer lahko izberete ali bo naročeno blago dostavljeno na Naslov plačnika oz. na drug Naslov dostave.

Osebni prevzem

Izdelke, kupljene v spletni spletni trgovini DrBrowns.si, lahko brez dodatnih stroškov prevzamete tudi osebno v prostorih upravitelja spletne trgovine DrBrowns.si, podjetja Furnitura d.o.o., v Ljubljana-Šentvid na naslovu Plemljeva ulica 2 med delavniki v času delovnega časa med 8:00 in 16:00 uro. Naročeno blago lahko prevzemete šele takrat, ko je le-to pripravljeno za prevzem. Ko je naročeno blago nared za prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte.

VRAČILO BLAGA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo pravico, da v petnajstih dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo zato treba navesti razlog. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, in sicer na e-mail info@drbrowns.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. Ponudnik vrne kupcu vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v roku 15 dni od sporočila o odstopu od pogodbe.
Če kupec od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka. Blago mora biti vrnjeno skupaj z originalno embalažo. Artikli kupljeni na daljavo niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odpreš, pregledaš in če ti ne ustreza, ali pa so bila tvoja pričakovanja napačna, odstopiš od nakupa.

Ta priporočila ne veljajo, če je blago ob nakupu uničeno, poškodovano, v okvari, ne deluje ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kupec je ob prevzemu blaga, osebnem ali ob dostavi, dolžan pregledati skladnost blaga z naročilom. V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, ali so izdelki v paketu poškodovani, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi ali pri ponudniku. Poskrbeli bomo, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori

 • Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
 • Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
 • Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
 • Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne strani DrBrowns.si, Furnitura d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj za namene izvajanja naročil v spletni trgovini DrBrown’s hrani naslednje podatke:

 • ime in priimek
 • naslov in kraj bivanja
 • naslov elektronske pošte
 • kontaktno telefonsko številko
 • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletni strani DrBrowns.si

Upravitelj v skladu z Zakonom o varstvu podatkov vaših podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim tretjim osebam. Dostavnim službam bo posredovan vaš naslov in telefonska številka izključno za namene opravljanja dostave.

E-novice

Z naročilom na E-novice se strinjate, da boste občasno prejemali obvestila s strani upravitelj spletne strani DrBrowns.si z informacijami o ponudbah, novostih in ugodnostih ter z različnimi nasveti.

Upravitelj, v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1), podatkov zbranih ob naročilu na e-novice ne bo posredoval nepooblaščenim tretjim osebam. Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Naročilo brezplačne stekleničke

Z naročilom brezplačne stekleničke Dr. Brown’s se strinjate, da upravitelj spletne strani DrBrowns.si, Furnitura d.o.o., obdeluje zbrane osebne podatke za namene: statistične obdelave podatkov, raziskav trga, obveščanja o ponudbah, novostih in ugodnostih, ter za pošiljanje drugega reklamnega gradiva. Za namene kontaktiranja posameznik dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot npr.: telefon, osebna pošta, elektronska pošta, mobitel in drugo.

Furnitura d.o.o.. kot upravljavec vodi, vzdržuje in nadzoruje zbirko osebnih podatkov posameznikov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1). Navedene podatke lahko Furnitura d.o.o. obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve posameznika oz. do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v zbirki podatkov, ter lahko od upravljalca zahteva trajno ali začasno prenehanje uporabe njegovih osebnih podatkov.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna stran DrBrowns.si in vsi podatki, slike in grafika prikazana na spletni strani so last podjetja Furnitura d.o.o. in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so njihova last.

Podatki o prodajalcu se nahajajo pod rubriko Kontakt, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.