Dokazano pomaga ohranjati vitamine C, A in E v mleku

Pomaga ohranjati vitamine C, A in E ter lipideRezultati nedavne univerzitetne študije so dokazali, da stekleničke Dr. Brown’s pomagajo ohranjevati ravni vitaminov in drugih za zdravje otroka pomembnih hranil v materinem mleku in mlečni mešanici. Stekleničke Dr. Brown’s so zmožne ohranjati količino hranil kot so vitamini C, A in E v materinim mleku zaradi patentiranega popolno prezračenega sistema, ki minimizira količino zračnih mehurčkov, ki oksidirajo mleka in s tem povzročajo razgradnjo hranil.

Raziskava, ki je merila raven hranil v materinem mleku in mlečni mešanici med tipičnim 20-minutnim hranjenjem, je primerjala delovanje 8 popularnih znamk stekleničk (med njimi so bile tudi stekleničke Avent). V raziskavi so se z naskokom najbolje izkazale otroške stekleničke Dr. Brown’s Natural Flow. Na desnem grafu je prikazana padanje vsebnosti vitamina C v materinem mleku med 20 minutnim hranjenjem. Iz grafa je jasno razvidno, da stekleničke Dr. Brown’s veliko bolje ohranjajo vitamin C v mleku kot konkurenčne stekleničke.

V spodnji razpredelnici je strnjena primerjava iz vidika ohranjanja hranil v mleku med popolno prezračenimi otroškimi stekleničkami Dr. Brown’s in tradicionalnimi stekleničkami .

Dr. Brown’s

(Popolno prezračena steklenička)

Tradicionalne stekleničke
(ne- ali delno prezračene)

  • Popolno prezračena steklenička omogoča izmenjavo zraka in tekočine brez, da bi ti prišli v medsebojni stik in brez nastajanja vakuuma.

  • Med hranjenjem je zrak preusmerjen skozi prezračevalni sistem, ne da bi šel skozi tekočino.

  • Dojenčku je na voljo neprekinjen tok tekočine, s tem notranji prezračevalni sistem preprečuje oksidacijo materinega mleka ali mlečne mešanice.

  • Dojenčki se hranijo brez zauživanja zraka v mleku in brez sesanja proti pritisku vakuumu.

  • Pri hranjenju s tradicionalno stekleničko dojenčkov naravni način hranjenja ustvarja vakuum in zračne mehurčke.

  • Brez notranje prezračevalne cevke, gre zrak skozi cucelj direktno v tekočino in oksidira materino mleko ali mlečno mešanico.

  • Med tem ko se dojenček hrani, pritisk vakuuma narašča in producira še več zračnih mehurčkov v tekočini.

  • Zračni mehurčki dokazano povzročajo degradacijo hranil v materinem mleku in mlečni mešanici.

Več o študiji ohranja hranil v materinem mleku si lahko preberete na spletni strani www.nutrientstudy.com.

Objavljeno v Novice in nasveti