Dojenje

Dojenje je popolnoma naraven način hranjenja otroka, ki prinaša številne pozitivne učinke za zdravje tako matere kot otroka. Dojenje ima naslednje prednosti:

  • Materino mleko: vsebuje vse hranljive snovi, ki jih dojenček potrebuje za rast. Imunske snovi, ki jih vsebuje samo materino mleko, pomagajo krepiti otrokov obrambni sistem.
  • Izkušnja dojenja: dojenje ustvarja bližino med materjo in otrokom, spodbuja medsebojno ljubezen in občutek varnosti. Vez med materjo in otrokom se med dojenjem izjemno okrepi. Ta odnos lahko pozitivno vpliva na čustveno in socialno vedenje otroka.
  • Je zelo priročno: mati, ki doji, nima dela s pripravljanjem mlečne mešanice in stekleničk, mleko pa ji je stalno na voljo v vsakem trenutku, in to ravno prav toplo.
  • Dojenje ima pozitivne zdravstvene učinke za materino telo.

Več o vseh prednostih, ki jih ima dojenje, si lahko preberete na strani Prednosti dojenja. Podrobna navodila za pravilno dojenje si lahko preberete na strani Kako dojiti.

Zaradi različnih okoliščin dojenje ni vedno mogoče. Na drugi strani se mame vse bolj pogosto raje odločijo za hranjenje po steklenički. Hranjenje po steklenički ima nekatere prednosti pred dojenjem:

  • natančno vemo koliko mleka otrok popije
  • tudi drugi družinski člani lahko doživljajo posebne vezi, ki se tkejo med hranjenjem
  • hranjenje z materinim mlekom, ko mama ne more biti prisotna
  • je zelo praktično saj ni vse odvisno od mame

Lahko tudi kombinirate dojenje in hranjenje po steklenički, kar postaja vse bolj priljubljeno, saj ta način združuje prednosti obeh načinov hranjenja. Več o hranjenju po steklenički si lahko preberete na strani Hranjenje po steklenički.

Stekleničke Dr. Brown’s Natural Flow so gotovo najboljša izbira za hranjenje po steklenički. Patentiran dvodelni prezračevalni sistem stekleničke Dr. Brown’s prinaša številne koristi za zdravje otroka. Poleg tega pa samo stekleničke Dr. Brown’s ohranjajo nekatere prednosti, ki jih ima dojenje, saj:

Steklenička Dr. Brown’s je zagotovo najboljša alternativa za dojenje. Več o otroški steklenički Dr. Brown’s si lahko preberete na strani Stekleničke.